Speakerscorner


Dit deel van de site is bedoeld om reacties uit te lokken, voor en tegen, over uiteenlopende onderwerpen, die mij persoonlijk bezig houden, verbazen, verbijsteren of mateloos ergeren. Dus breng je zeepkist mee, klim er op en maak van je hart geen moordkuil. Reageer HIER!!


Pokrofski, Malta '97

ALLEEN

NADENKEN

STEMT TOT

NADENKEN
OVER RELIGIE

Bij alles wat ik over het gevoelige onderwerp ‘religie’ beweer, staat voorop dat ik niet geloof in welke God dan ook. Het leven heeft mij geleerd te geloven in mijzelf en in MIJN verantwoordelijkheid voor MIJN daden. Tegelijkertijd beschouw ik met ontzag en deemoed het overweldigende samenspel van krachten, schoonheid en wreedheid van het wonder van onze Natuur.

Dát is voor mij God.

 

Want wat men ook gelooft, er zijn twee onbetwistbare waarheden:

  • Elke opvatting over een Hogere Macht is door mensen bedacht.

  • De mens kent maar één Schepping.


Stelling

De waarde en het nut van religies zijn op z'n minst discutabel, want

  • religie is een menselijk bedenksel om het onverklaarbare te kunnen verklaren en het overdragelijke te kunnen verdragen;
  • met religieuze regels controleren en manipuleren elitaire minderheden de onontwikkelde massa;
  • religieuze regels zijn duizenden jaren geleden bedacht onder omstandigheden, die cultureel, klimatologisch, geografisch, hygiënisch en sociaal sterk afwijken van de ontwikkelingen in grote delen van de wereld van vandaag;
  • de troost, die geloof kan brengen, weegt niet op tegen de ellende van dood, verminking en onderdrukking, waar miljarden mensen al eeuwenlang uit naam van geloof onder lijden.

Reageer HIER!!


--------------------------------------------------------------------------------------------------OVER DIEREN

Bij alles wat ik over het onderwerp ‘dieren’ beweer, geldt dat dieren naar mijn mening hetzelfde bestaansrecht hebben als mensen. Dat recht dienen wij te respecteren.Stelling

Wie zich vol vreet aan goedkoop en ongezond voedsel uit de massa-industrie, waar millioenen dieren dag in dag uit ondragelijk lijden, gaat verdiend ten onder aan vetzucht.


Maar verantwoord diervriendelijk verkregen voedsel is toch veel duurder?

Jazeker, maar door minder vaak dat duurdere voedsel te eten, KOST het uiteindelijk HETZELFDE en je LEEFT veel GEZONDER. Winst voor iedereen dus, behalve voor die paar honderd zakkenvullers ten koste van al dat dierenleed. Mooi toch? Weg dus met die industriële veelhouderij. Het is dom, ongezond en de mens onwaardig.

 

Reageer HIER!!

.